headerphoto
Početna
Društvo Slovenaca "Kula", Vršac - oficijelni sajt
Naša slovenska potica 2011 PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 22 septembar 2011 16:15

U saradnji sa Uredom R. Slovenije za Slovence u rasejanju i van granica Slovenije, a uz podršku Vlade AP Vojvodine i SO Vršac, drugi put smo bili domaćini i organizatori svojevrsne kulinarske smotre, koja ima za cilj da neguje tradicionalnu slovenačku kuhinju, ali i da lepim povodom okupi sva slovenačka društva u Srbiji, na zajedničko druženje i zbližavanje. “Naša slovenska potica” je naziv manifestacije na kojoj predstavljamo najlepše iz slovenačke kulinarike - poticu.

Poslednje ažurirano subota, 22 oktobar 2011 17:17
Opširnije...
 
4.tekmovanje v nordijski hoji, Zrenjanin PDF Štampa El. pošta
nedelja, 11 septembar 2011 15:54

10.09.2011. Društvo Slovenaca "Planika" iz Zrenjanina organizovalo je četvrto po redu takmičenje u nordijskom hodanju. U predivnom ambijentu Carske bare, po izuzetno lepom vremenu sastale su se ekipe i pojedinci slovenačkih društava da učestvuju u nesvakidašnjem sportskom događaju. Trka je organizovana na dolmi oko Carske bare na ukupnoj dužini staze od 10km. Takmičari su dobili startne brojeve i štapove, a trka je trajala nešto više od sat vremena. Naše društvo je prvi put uzelo učešće na ovom događaju i predstavilo se ekipom od tri člana: Nenad Čolakov (kapiten), Jelena Jovulov i Igor Maksimović. Osvojili smo prvo mesto ekipno i pokazali zavidnu utreniranost i stepen kondicije. Nakon trke, usledilo je proglašenje pobednika, ručak u prirodi i vožnja brodom po rezervatu. Zahvaljujemo se Društvu Slovenaca "Planika" na predivno provedenom danu, izuzetno dobroj organizaciji i tradicionalno uspešnoj saradnji.Fotografije.

 

Poslednje ažurirano subota, 22 oktobar 2011 16:14
 
Poseta prof. Ivana Ferbežera PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 01 avgust 2011 11:23
31.07.2011. prof. Ivan Ferbežer sa saradnicima iz Maribora posetio je ogranak Društva u Beloj Crkvi.

Domaćin posete Ristić Katica, potpredsednik Društva.

 
Letovanje u Potorožu 2011 PDF Štampa El. pošta
nedelja, 10 jul 2011 14:13
26.06.-03.07.2011. U okviru zajedničkog projekta i usled tradicionalne i višegodišnje uspešne saradnje između Društva Slovenaca "Kula" i Nadškofijskog Karitasa iz Maribora, organizovano je letovanje za naše članove u Portorožu. Koordinator akcije i ovoga puta bio je Rudolf Bohorč, potpredsednik Društva, a ispred Nadškofijskog Karitasa iz Maribora, organizator i domaćin bio je Boštjan Cvetič. U ime naših članova koji su boravili na slovenačkom primorju, Ivošević Zagorke, Bohorč Anđelke, Bohorč Tamare, Kostić Luke, Kuzma Ivana, Kuzma  Danijela, Ferjančič Gabrijele i Judež Marije, zahvaljujemo se gospodinu Cvetiču i Karitasu na gostoprimstvu i divno provedenim trenucima. Fotografije.
Poslednje ažurirano subota, 22 oktobar 2011 15:53
 
Nаšа slovenska beseda 2011 PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16 jun 2011 11:04
11.06.2011. Naša slovenska beseda, Zrenjanin - "Nаšа slovenska beseda" je trаdicionalno recitаtorsko tаkmičenje slovenаčkih udruženjа u Srbiji, koje je nа inicijаtivu profesorke Vere Popović i Izvršnog odbora Društvа Slovenаcа"Planika" iz Zrenjаninа orgаnizovano već petu godinu za redom. Svrhа ovаkvih druženja jeste povezivanje Udruženja Slovenаcа u Srbiji, jačanje kontаkаtа i sаrаdnje između udruženjа, povezivanje škola slovenаčkog jezikа i kulture u Srbiji, negovаnje slovenаčkog jezikа, trаdicije i kulturnog nаsleđа i podsticаnje tаkmičаrskog duhа u recitovаnju slovenаčkih pesama. Naše Društvo, koje tradicionalno ima velikog uspeha na ovom takmičenju, ove godine predstavljali su: Ristić Katica, Peretič Aleksa i Maksimović Igor, koji je ujedno bio i najuspešniji i osvojio treće mesto.  Slike sa ove manifestacije pogledajte u galeriji fotografija.
Poslednje ažurirano subota, 22 oktobar 2011 15:50
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL