Nordijska hoja 2012 PDF Štampa El. pošta
nedelja, 30 septembar 2012 19:20
Dana 29.9. 2012. godine Društvo Slovenaca "Planika" iz Zrenjanina je organizovalo V takmičenje u nordijskom hodanju (nordijska hoja). Takmičenje je održano u rejonu izletišta „Babatovo“, pored reke Tise, kod sela Taraš, otprilike 15 km od Zrenjanina.

Okupljanje učesnika, kojih je bilo oko stotinu, otpočelo je već od 8,30 h kod restorana „Babatovo“.
Gosti su bili Njegova ekselencija gdin ambasador Republike Slovenije u Beogradu, Franc But, kao i članovi drugih društava Slovenaca u Srbiji (Subotica, Vršac, Ruma, Beograd). Nakon kratkog predaha, svi takmičari su upoznati sa propozicijama takmičenja. Trka je počela u 10,00 h i odvijala se na stazi uz reku Tisu. Staza je bila duga 10 km, a svi učesnici trke, u ekipnoj konkurenciji - 18 takmičara iz 6 ekipa, i u pojedinačnoj konkurenciji - 51 takmičar, od kojih 22 u kategoriji dece i 29 u kategoriji odraslih, trku su završili bez ikakvih problema. Po završetku trke proglasili smo pobednike kojima je gosp.Ambasador podelio prigodne nagrade (medalje i pehare), nakon čega je priređen ručak za sve prisutne. Naša ekipa, koju su činili Slobodanka Ćirin - Varađan, Nenad Čolakov i Igor Maksimović, zauzela je 3. mesto. Čestitamo! Fotografije.
Poslednje ažurirano sreda, 21 avgust 2013 20:14